Matematik

trediegradspolynomium

20. september 2022 af Finnersejest - Niveau: Universitet/Videregående

hvis jeg har et trediegradspolynomium med forskriften p(z)=3*z^3+b*z^2+c*z+d og jeg har rødderne z1=0, z2=1 , z3=1+2*I hvordan fider jeg så ud af hvad b, c og d er ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2022 af peter lind

Du sætter rødderne ind i ligningen og sætter de lig 0. Du får derefter 4 ligninger med de 3 ubekendte a, c og d


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2022 af SuneChr

Alternativt kan vi benytte nulreglen:
    3·(z - 0)·(z - 1)·(z - (1 + 2i) = 0
Gang ud, reducér, ordne og sammenligne med p (z) .
Det er på forhånd klart, at d = 0 .


Skriv et svar til: trediegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.