Matematik

Tangenter

22. september 2022 af Ndldjdksjd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Nogle som vi hjælpe med den vedhæftede opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2022 af mathon

Vandret tangent
vil sige
                   \small f{\, }'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2022 af mathon

Beregn først \small f{\, }'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2022 af mathon

\small \small \small f{\, }'(x)=3x^2-6x=3x\left ( x-2 \right )=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2022 af ringstedLC

b) Tangentens hældning og den afledede af f skal være lig hinanden:

\begin{align*} f'(x_0) &= a\Rightarrow x_0=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& f{\, }'(x_o)=&3{x_o}^2-6x_o=-3\\\\&&& {x_o}^2-2x_o+1=0\\\\&&&(x_o-1)^2=0\\\\&&& x_o=1\\\\&\textup{tangentligning:}\\&&&y=-3\cdot \left ( x-x_o \right )+f(x_o) \end{array}


Skriv et svar til: Tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.