Matematik

lineær funktion af strækning i km

24. september 2022 af sussann - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg har virkelig brug for noget hjælp - Jeg har en aflevering for, og der er en opgave som jeg har svært ved at løse.
Opgaven lyder sådan:

Om et Taxa-firma: Vi kender ikke Taxa-selskabets priser, men vi taler med to personer, som har kørt med firmaet:
Nikolaj har kørt 2 km og betalte 29 kr.
Cecilie har kørt 5 km og betalte 47 kr. 
Prisen i kr betragtes som en lineær funktion af strækningen i km. 

1. Hvad er prisen pr. km?
2. Hvad er startgebyret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2022 af MentorMath

Vedhæftet som fil.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2022 af ringstedLC

#0

Prisen i kr betragtes som en lineær funktion af strækningen i km

1. Hvad er prisen pr. km?
2. Hvad er startgebyret?

\begin{align*} pris(x) &= a\cdot x+b \\ pris(x) &= \textup{pris\,pr.\,km}\cdot x\, km+\textup{Startgebyr} \\ a &= \frac{p_\textup{C}-p_\textup{N}}{km_\textup{C}-km_\textup{N}}=... \\\\ p_\textup{N} &= a\cdot km_\textup{N}+\textup{Startgebyr} \\ \textup{Startgebyr} &= p_\textup{N}-a\cdot km_\textup{N}=... \end{align*}


Skriv et svar til: lineær funktion af strækning i km

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.