Fysik

Bevægelseslære - acceleration

27. september 2022 af MichaelGa - Niveau: B-niveau

Hejsa! Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal tolke nedestående graf, og de dertilhørende kurver.

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Acceleration.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2022 af nighthunter21

Viser enheden m/s2 accelerationen, hastigheden eller positionen for en bil? Kurvene viser bare udviklingen for de tre fænomener. Det er de mener :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. september 2022 af nighthunter21

Ups det er rigtigt har selv læst den forkert! Du skal sætte de forskellige grafer ifm. med det de viser.
Resultat vises længere nede (tænker jeg)

trekanter = acceleration

firkanter = hastighed

position = cirkler


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2022 af nighthunter21

Ej, beskeden laver ikke mange enter-afstande! :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2022 af ringstedLC

#3 er ikke rigtig.

#0: Acc. er én af graferne, fart er en anden og afstand/pos. er den tredje.

\begin{align*} a(t) &=\textup{konstant} &\rightarrow \textup{graf m. ...} \\ a(t)\cdot t=v(t) &=\textup{konstant}\cdot t+v_0 &\rightarrow \textup{graf m. ...} \\ v(t)\cdot t=s(t) &=\textup{konstant}\cdot t^2+s_0 &\rightarrow \textup{graf m. ...} \end{align*}


Skriv et svar til: Bevægelseslære - acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.