Matematik

Vektorer

02. oktober 2022 af Adl9 - Niveau: A-niveau

Har lavet a, det er bare b som jeg ikke rigtig forstå.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\&\left | \overrightarrow{a} \right |=\left | \overrightarrow{b} \right |=& \sqrt{\left ( 3t+20 \right )^2+2^2}=\sqrt{2^2+(-1)^2}\\\\&& \left ( 3t+20 \right )^2+2^2=2^2+(-1)^2\\\\&& 9t^2+120t+400+4=4+1\\\\&& 9t^2+120t+399=0\\\\&& t=\left\{\begin{matrix} -7\\\frac{-19 }{3} \end{matrix}\right. \end{array}


Svar #3
02. oktober 2022 af Adl9

#2

\small \begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\&\left | \overrightarrow{a} \right |=\left | \overrightarrow{b} \right |=& \sqrt{\left ( 3t+20 \right )^2+2^2}=\sqrt{2^2+(-1)^2}\\\\&& \left ( 3t+20 \right )^2+2^2=2^2+(-1)^2\\\\&& 9t^2+120t+400+4=4+1\\\\&& 9t^2+120t+399=0\\\\&& t=\left\{\begin{matrix} -7\\\frac{-19 }{3} \end{matrix}\right. \end{array}

Et lille spørgsmål, hvor kommer 120t fra?


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. oktober 2022 af mathon

\small \textup{Kvadrats\ae tning:}                     \small \small \left ( a+b \right )^2=a^2+2\cdot a\cdot b+b^2

                                                      \small \begin{array}{lllllll} \left ( 3t+20 \right )^2=(3t)^2+2\cdot 3t\cdot 20+20^2=9t^2+120t+400 \end{array}


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.