Matematik

Opstil 2 ligninger med to ubekendte (bestemte integraler)

03. oktober 2022 af Guleroden1 - Niveau: A-niveau

Hej, mit inspire vil ikke solve disse to ligninger?

Hvordan skriver jeg det korrekt op?


Svar #1
03. oktober 2022 af Guleroden1

?


Svar #2
03. oktober 2022 af Guleroden1

nvm, jeg fandt ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2022 af ringstedLC

#2: Godt, det lærer man mest ved.

Når hj.-midlerne strejker eller der måske er slukket for strømmen:

\begin{align*} F(x)=\int \!(a\,x+b)\,\mathrm{d}x &= \frac{a}{2}\,x^2+b\,x+c \\ F(2)-F(0)=4 &\wedge F(6)-F(0)=48 \\ \frac{a}{2}\cdot 2^2+b\cdot 2=4 &\wedge \frac{a}{2}\cdot 6^2+b\cdot 6=48 \\ 2\,a+2\,b=4 &\wedge 18\,a+6\,b=48 \\ 3\,a+\underline{3\,b}=6 &\wedge \:\;9\,a+\underline{3\,b}=24\Rightarrow 6\,a=18\Rightarrow a=3 \\ &\frac{3}{2}\cdot 2^2+b\cdot 2=4\Rightarrow 2\,b=4-6\Rightarrow b=-1 \end{align*}

kan opgaven løses med papir og blyant og eventuelt et stearinlys.


Skriv et svar til: Opstil 2 ligninger med to ubekendte (bestemte integraler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.