Matematik

Hvad er følgende værdier for trekanten

04. oktober 2022 af Mat3matik (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvad er følgende værdier for trekanten

Vedhæftet fil: værdier.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2022 af microhexa42

Du kan gøre det på flere forskellige måder. Jeg ville nok begynde med at isolere a i den 3. formel du får angivet - så kan du finde a. Så finder du invers cosinus af b/c, som netop er vinkel A, som du kan se i 2. formel. Du kan bruge 1. formel til at finde vinkel B, som netop er invers sinus af b/c.

Husk at runde op/ned til 1 decimal efter komma.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2022 af Rumballs

a2+b2=c2

a2=c2-b2

a2=122-52=144-25=119

Tag så kvadratroden: a=sqrt(119)

Find vinkel A: sin(b/c) =sin(5/12) = sin(0.41666666666). For at omregne til grader: sin^-1(0.41666666666)=26,62 grader


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2022 af ringstedLC

#0 (og #2) Brug de oplyste formler:

\begin{align*}{\color{Red} \cos}(\angle A) &= \frac{\textup{hosligg.}} {\textup{hyp.}}=\frac{b}{c}\Rightarrow \angle A=\cos^{-1}\left ( \frac{b}{c} \right ) \\ \sin(\angle B) &= \frac{\textup{modst.}}{\textup{hyp.}}=\frac{b}{c}\Rightarrow \angle B=\sin^{-1}\left (\frac{b}{c} \right ) \\ \end{align*}

Afrundes til 1 decimal.


Skriv et svar til: Hvad er følgende værdier for trekanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.