Kemi

Hjælp! med lidt kemi;-(

05. oktober 2022 af sarabatta778 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der måske nogen der kan hjælpe med at løse følgende spørgsmål? 

På forhånd tak:)


Svar #1
05. oktober 2022 af sarabatta778

ved ikke hvordan jeg beregner reaktionsenthalpien for det i per kg H2


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.

Svaret kræver data fra en tabel, som ikke er med på billede.


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg finder følgende værdier for enthalpierne i en tabel:

H2(g): 0 kJ/mol

O2(g): 0 kJ/mol

H2O(g): -241,8 kJ/mol

Vi har så for den opskrevne reaktion:

ΔHo = 2*(-241,8 kJ/mol) - (2*0 kJ/mol + 0 kJ/mol) = -483,6 kJ/mol

Bemærk at dette er "pr. mol reaktion", dvs. at det er ændringen i enthalpi når reaktionen som den er skrevet op (altså med 2 H2) forløber et mol antal gange.

Hvis vi i stedet ønsker at finde ændringen i enthalpi pr. mol H2, så skal vi i dette tilfælde dividere med 2. Enthalpiændringen pr. mol H2 bliver så

-483,6 kJ/mol / 2 = -241,8 kJ/mol

Ønsker vi i stedet at omregne til pr. g H2, kan vi dividere med H2's molvægt

-241,8kJ/mol / 2,016g/mol = -119,9 kJ/g

og vi kan så finde det pr. kg ved at gange med 1000

-1,199*105 kJ/kg

og i J/kg ved at gange med 1000 igen

-1,199*108 J/kg

Der er altså tabt

1,8*108 J - 1,199*108 J = 0,6*108 J

Som procentvis er

0,6*108J / 1,8*108J = 0,3 = 30%


Svar #4
06. oktober 2022 af sarabatta778

Tusind tak for hjælpen! Du er en helt!

#3

Jeg finder følgende værdier for enthalpierne i en tabel:

H2(g): 0 kJ/mol

O2(g): 0 kJ/mol

H2O(g): -241,8 kJ/mol

Vi har så for den opskrevne reaktion:

ΔHo = 2*(-241,8 kJ/mol) - (2*0 kJ/mol + 0 kJ/mol) = -483,6 kJ/mol

Bemærk at dette er "pr. mol reaktion", dvs. at det er ændringen i enthalpi når reaktionen som den er skrevet op (altså med 2 H2) forløber et mol antal gange.

Hvis vi i stedet ønsker at finde ændringen i enthalpi pr. mol H2, så skal vi i dette tilfælde dividere med 2. Enthalpiændringen pr. mol H2 bliver så

-483,6 kJ/mol / 2 = -241,8 kJ/mol

Ønsker vi i stedet at omregne til pr. g H2, kan vi dividere med H2's molvægt

-241,8kJ/mol / 2,016g/mol = -119,9 kJ/g

og vi kan så finde det pr. kg ved at gange med 1000

-1,199*105 kJ/kg

og i J/kg ved at gange med 1000 igen

-1,199*108 J/kg

Der er altså tabt

1,8*108 J - 1,199*108 J = 0,6*108 J

Som procentvis er

0,6*108J / 1,8*108J = 0,3 = 30%


Skriv et svar til: Hjælp! med lidt kemi;-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.