Fysik

Elektricitet :Resistans i en lysdiode

11. oktober 2022 af mwes - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg er i tvivl med denne opgave, så jeg håber nogle kan hjælpe.

Opgaven er vedhæftet som billede.

Vedhæftet fil: opgave fysik..JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2022 af ringstedLC

Det er resistorens resistans, der skal beregnes. Da komponenterne er koblet i serie er strømmen fælles:

\begin{align*} U= I\cdot R\Rightarrow R&=\frac{U_R}{I} \\ R&= \frac{U-4\cdot U_{diode}}{I} \end{align*}

Udiode aflæses på grafen (husk at notere din aflæsning).


Svar #3
12. oktober 2022 af mwes

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Elektricitet :Resistans i en lysdiode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.