Matematik

sandsynlighed

13. oktober 2022 af laer4324 - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til disse opgaver

ved man skal bruge formlen

n!/ r!*(r - n)!)

3. På hvor mange måder kan man udvælge 2 personer, hvis der ingen krav er til køn? (svær)
4. På hvor mange måder kan man lave et udvalg bestående af 2 kvinder og 1 mand? (svær)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2022 af AMelev

Du har skrevet formlen forkert.
Antal måder man kan vælge r elementer ud af nelementer er K(n,r) = n!/(r!*(n-r)!) = \frac{n!}{r!\cdot (n-r)!}

3. Der er 10 personer i alt og deraf skal du vælge 2, dvs. at n = 10 og r = 2

4. Der er 5 kvinder og 5 mænd.
Du skal både vælge 2 ud af de 5 kvinder og 1 ud af de 5 mænd. (Både-og ~ gange)
Antal måder er altså K(5,2)·K(5,1)


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.