Matematik

Lineære funktioner

14. oktober 2022 af mrh2612 - Niveau: C-niveau

Har en opgave for, som jeg ikke forstår, og ville sætte pris på noget hjælp.

Punkterne P(2,3) og Q(5,12) ligger på grafen for en lineær funktion f(x)=ax+b.

a. Bestem konstanterne a og b ved hjælp af topunktsformelen

b. Er f(x)  voksende eller aftagende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2022 af AMelev

Vælg fx P som første punkt, så x1 = 2 og y1 = 3
a. Slå formlen op, indsæt værdierne for x1, x2, y1 og beregn a. Indsæt derefter et af punkterne i formlen for b og beregn.

b. Mornotonien for en lineær funktionafhænger af fortegnet for a - slå op hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2022 af mathon

                          \small \small \small \small \begin{array}{llllllll}\textbf{a)}\\\\& \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|}\hline&&&&&\\ x1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&\textup{ligning}\\&&&&&\\ \hline&&&&&\\ 2&3&5&12&a=\frac{12-3}{5-2}&y=a\cdot x+(y_1-a\cdot x_1)\\&&&&&\\ \hline&&&&&\\2&3&5&12&a=3&y=3x+\left (3-3\cdot 2 \right )\\&&&&&\\ \hline&&&&&\\ &&&&&y=3x-3\\&&&&&\\ \hline \end{array} \\\\ \end{array}


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.