Matematik

Hjælp til lektier

16. oktober 2022 af Alex619 - Niveau: C-niveau

Har et spørgsmål her som jeg gerne vil have lidt hjælp til:

I en potensfunktion, hvordan man bestemmer den procentvise tilvækst i y, når man får at vide, hvor mange procent x er vokset.?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2022 af oppenede

Du starter med bxa og ender med b(x(1+r))a hvor r er hvor meget x forstørres.

Ligesom du kan beregne hvor mange procent 40 er større end 30 kan du bruge samme formel men indsætte bxa og b(x(1+r))a i stedet for, og reducerer det fremkomne udtryk.


Svar #2
16. oktober 2022 af Alex619

#1

Du starter med bxa og ender med b(x(1+r))a hvor r er hvor meget x forstørres.

Ligesom du kan beregne hvor mange procent 40 er større end 30 kan du bruge samme formel men indsætte bxa og b(x(1+r))a i stedet for, og reducerer det fremkomne udtryk.

Tusind tak for det svar! Ved du også hvad X er, når Y er B?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2022 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= b\cdot x^{a} \\ f(x+100\%)=f(2x) &= b\cdot (2x)^{a} \\ &= 2^{a}\cdot b\cdot x^{a} \\ f(2x) &= 2^{a}\cdot f(x) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2022 af ringstedLC

#2: Du må da lige fortælle os hvad B er.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2022 af AMelev

#0 Brug din formelsamling (FS), så du er fortrolig med den til eksamen.
Side 17 (98).

#2 Husk, at der i matematik er forskel på små og store opgaver.
Du skal bestemme x så y = b, dvs. b·xa = b, så løs den ligning mht. x.
Se evt. FS figur ved (95), hvor b = 1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2022 af ringstedLC

#5

#0 Brug din formelsamling (FS), så du er fortrolig med den til eksamen.
Side 17 (98).

#2 Husk, at der i matematik er forskel på små og store opgaver.
Du skal bestemme x så y = b, dvs. b·xa = b, så løs den ligning mht. x.
Se evt. FS figur ved (95), hvor b = 1.

FS (for HF C), formel (68) og figuren v. formel (65).


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Du har:}\\&& \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a\\\\&& \frac{(1+r_y)\cdot y_1}{y_1}=\left ( \frac{(1+r_x)\cdot x_1}{x_1} \right )^a\\\\&&1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a\\\\&& r_y=\left ( 1+r_x \right )^a-1\\\\&& \frac{p_y}{100}=\left ( 1+\frac{p_x}{100} \right )^a-1\\\\&& p_y=\left ( \left ( 1+\frac{p_x}{100} \right )^a-1 \right )\cdot 100 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. oktober 2022 af AMelev

#6. Tak for korrektionen - jeg havde fået fat i den forkerte formelsamling.


Skriv et svar til: Hjælp til lektier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.