Matematik

Optimering (bestemmelse af tangentens røringspunkt

19. oktober 2022 af Brunnette - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder med en opgave jeg simpelthen ikke kan løse. Det er opgave 4, jeg ikke kan finde ud af, og som jeg meget gerne vil have hjælp til. På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Opgave.docx

Svar #1
19. oktober 2022 af Brunnette

Hvis funktionen ikke kan ses i dokumentet, er den her: P(x) = 0,25x^3 - 2x^2 + 4x + 5,       0 < x < 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2022 af mathon

                   \small \begin{array}{lllllll}&& p(x)=0.25x^3-2x^2+4x+5\\\\&& p{\, }'(x)=0.75x^2-4x+4\\\\&& p{\, }'(x_o)=0.75{x_o}^2-4x_o+4=0\\\\ &&x_o=\frac{-(-4)\mp\sqrt{(-4)^2-4\cdot 0.75\cdot 4}}{2\cdot 0.75}\\\\&& x_o=\left\{\begin{matrix} \frac{4}{3}\\ 4 \end{matrix}\right. \\\\ \textup{hvor}\\&&p\left ( \frac{4}{3} \right )>p(4) \end{array}


Svar #3
27. oktober 2022 af Brunnette

Mange tak for svaret. Er det til underspørgsmål 1? Hvis ja, hvordan vil det se ud på en graf?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2022 af mathon

Vandret tangent i punkterne:
                                                 \small \left ( \frac{4}{3},\frac{199}{27} \right )\quad \left ( 4,5 \right )


Skriv et svar til: Optimering (bestemmelse af tangentens røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.