Fysik

Nernsts ligning

23. oktober 2022 af Jette1234567 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg bikser med vedhæftede; kan ikke forstå, hvordor wordmat ikke vil samarbejde. Mon nogen vil tjekke min beregning, det kan sagtens være, jeg har lavet en fejl. Giv gerne forklaringer, da fysik på dette niveau er nyt. 

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Opg 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2022 af Heptan

Ja wordmat kan vist ikke håndtere ekstremt små tal. Jeg har løst din ligning med https://www.calculator.net/big-number-calculator.html, og får (med en afrunding undervejs)

0.0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000941180770586

Men din ligning er forkert. Det vil nok hjælpe at være konsekvent med dine enheder, eller altid bruge SI-enheder. Du bruger både mV og V, så vælg én og hold dig til den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2022 af mathon


Svar #3
24. oktober 2022 af Jette1234567

Men hvis ligningen er forkert, er der så en, der kan hjælpe med den rigtige?

Brugbart svar (1)

Svar #4
24. oktober 2022 af mathon

                    \small \begin{array}{lllllll} -60\cdot 10^{-3}\;\mathrm{\frac{J}{Coul}}=-\frac{\left ( 8.314\;\mathrm{\frac{J}{mol\cdot K} } \right )\cdot\left ( 296.15\;\mathrm{K} \right )}{1\cdot \left ( 96485\;\mathrm{\frac{Coul}{mol}} \right )}\cdot \ln\left ( \frac{x}{10\cdot 10^{-3}\;\mathrm{mol}} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2022 af mathon

tastekorrektion:

                  \small \begin{array}{lllllll} -60\cdot 10^{-3}\;\mathrm{\frac{J}{Coul}}=-\frac{\left ( 8.314\;\mathrm{\frac{J}{mol\cdot K} } \right )\cdot\left ( 296.15\;\mathrm{K} \right )}{1\cdot \left ( 96485\;\mathrm{\frac{Coul}{mol}} \right )}\cdot \ln\left ( \frac{x}{10\cdot 10^{-3}\;\mathrm{{\color{Red} M}}} \right ) \end{array}


Svar #6
24. oktober 2022 af Jette1234567

Tusind tak.


Svar #7
24. oktober 2022 af Jette1234567

Hej igen 

jeg bokser lige lidt videre med opgaven.

Jeg har problemer med c).

Jeg tænker, at når spændingsforskllen øges, så skulle der ske et øget fluks af N+ ind i cellen, hvor koncentraytionben er mindre end udenfor.

Jeg antager også, at man kan gå ud fra, at konc. af N+ uden for cellen fortsat er 10 mM.

Jeg vedhæfter lige opgaven og mine udregninger.

På forhånd tak for guidance.

Vedhæftet fil:Opg 1.PNG

Svar #8
24. oktober 2022 af Jette1234567

Næste klip

Vedhæftet fil:Opg. 1-2.PNG

Svar #9
24. oktober 2022 af Jette1234567

Ups det er naturligvis opg. 1- ny, der er den rigtige og afsættet for de videre beregninger i c.

-Et hint til d) er også meget velkomment.

Vedhæftet fil:opg. 1-ny.PNG

Skriv et svar til: Nernsts ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.