Matematik

Diskret matematik - bisection metode

24. oktober 2022 af Sugawara - Niveau: A-niveau

Hej, kan jeg få hjælp til en matematik opgave. Opgaven er vedhæftet.

Tak på forhånd.


Svar #1
24. oktober 2022 af Sugawara

Her er filen.

Vedhæftet fil:Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2022 af jl9

a1) Har du et bud?

a2) Opskriv funktion som f(xn) = xn2 - a = 0 og benyt f i den iterative Newton formel. Reducer så det kommer til at ligne formel (2).


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2022 af StoreNord

1)

    \sqrt{a} \; \; er \; l\phi sning, \: \; fordi\; (\sqrt{a})^{2}=a               ; \sqrt{a}\; \; kaldes\; \; x_{0}
2)
    x_{1}=\frac{1}{2}\left ( x_{0}+\frac{a}{x_{0}} \right )=\frac{1}{2}\left (\sqrt{a}+\frac{a}{\sqrt{a}}\right )=\frac{1}{2}*2\sqrt{a}=\sqrt{a}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2022 af Eksperimentalfysikeren

Der er ikke tale om bisektion .


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2022 af StoreNord

Neej ikke endnu.

Men det kan du vel hjælpe med.            :-)


Skriv et svar til: Diskret matematik - bisection metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.