Kemi

hvorfor er 225 mikrogram/mL = 0,225 g/L

24. oktober 2022 af gringos - Niveau: B-niveau

Hej, 

hvorfor er 225 mikrogram pr mL  = 0,225 gram pr. Liter? 

1 mikrogram er jf. min tabel 10^-6 gram,  så forstår ikke hvorfor det ikke hedder 

225 mikrogram/mL = 225*10^-6 gram/Liter


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2022 af mathon

            \small \begin{array}{llll} 225\;\mathrm{\frac{\mu g}{mL}}=\frac{225\cdot 10^{-6}\;g}{10^{-3}\;\mathrm{L}}=225\cdot 10^{-6+3}\;\mathrm{\frac{g}{L}}=0.225\;\mathrm{\frac{g}{L}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2022 af ringstedLC

\begin{align*} 225\,\tfrac{\mu \textup{g}}{\textup{mL}} &= 225\,\tfrac{\mu \textup{g}\,\cdot\, \textup{k}}{\textup{mL}\,\cdot\,\textup{k}} \\ &= 225\,\tfrac{\textup{mg}}{\textup{L}}\;,\;\mu \cdot \textup{k}=\textup{m}\;,\;\textup{m}\cdot \textup{k}=1 \\ &= 0.225\,\tfrac{\textup{g}}{\textup{L}}\;,\;\textup{m}=10^{-3} \end{align*}


Skriv et svar til: hvorfor er 225 mikrogram/mL = 0,225 g/L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.