Matematik

Hvordan regner man 8 * 6 1/8

26. oktober 2022 af tobias123412 - Niveau: 9. klasse

Hej alle... jeg har haft en opgave i min test hvor vi skulle regne 8 * 6 1/8 ud på papir, men vidste ikke hvordan. Har siddet og søget i 1 time nu men kan ikke finde noget svar. 

1/8 er en brøk btw


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2022 af Annicca (Slettet)

Kender du til regnehirakiet?

I så fald se med her:

8* 6 1/8 =

1/8= 0,125 * 6 = 0,75

8* 0,75 = 6



Du kunne også gøre sådanne:

Forkort 6 1/8 så meget så mulig (dividere med 2): 6/2 = 3, og 8/2= 4
Dette giver derfor en brøkdel på 3/4, som svarer til 0,75. Nu ganger du det med 8, som så giver 6.






Svar #2
26. oktober 2022 af tobias123412

Det er faktisk forkert. Der stod det rigtige svar var 49. Jeg prøver bare at finde ud af hvordan man skal regne det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2022 af jl9

8\cdot\left( 6\frac{1}{8}\right )=8\cdot \left (\frac{6\cdot8}{8}+\frac{1}{8}\right )=8\cdot \left (\frac{48}{8}+\frac{1}{8}\right )=8\cdot \left (\frac{49}{8}\right )=?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2022 af StoreNord

8\cdot\left( 6\frac{1}{8}\right )=8\cdot \left (\frac{6\cdot8}{8}+\frac{1}{8}\right )=8\cdot \left (\frac{48}{8}+\frac{1}{8}\right )=8\cdot \left (\frac{49}{8}\right )=49


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2022 af Eksperimentalfysikeren

Problemet med opgaven er, at det er svært at skrive et blandet tal i tekstbehandling. 6 1/8 skal læses som "seks en ottendedel". Det er kke særlig tydeligt.

61/8 er tydeligere. Her på SP kan man benytte de to "knapper" "x2" og "x2" til at skrive nævner og tæller.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2022 af ringstedLC

#1: Ja, det er vigtigt at kende regnearternes hieraki. Men gør man det, så ved man også, at gange og dividere er ligestillede. Det betyder at rækkefølgen af regneoperationerne er ligegyldig.


Skriv et svar til: Hvordan regner man 8 * 6 1/8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.