Matematik

mathon hjælppp vektor

27. oktober 2022 af yyyyyyyyyyyy - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave (har vedhæftet fil)

Jg har provet at finde detrmnanten og isolert k. men det giver ikke 20

Hjælp plsss


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2022 af Christianfslag

Vi kan finde arealet af et parallelogram udspændt af to vektorer ved

A=|det(\binom{a_x}{a_y},\binom{b_x}{b_y})

Hvor vi har at

|det(\binom{a_x}{a_y},\binom{b_x}{b_y})=a_xb_y-a_yb_x

Da bliver din udregning

A=7k-(k-4)=20


Svar #2
27. oktober 2022 af yyyyyyyyyyyy

Tusind taakk, det hjalp meget. Nu forstår jeg hvor jeg lavede fejlen


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2022 af mathon

               \begin{array}{lllllll}&& A=\textup{abs}\left (\textup{det}\left ( \begin{vmatrix} 7& 1\\ k-4 &k \end{vmatrix} \right ) \right )=\textup{abs}\left ( 7\cdot k -(k-4)\cdot 1\right )=20\\\\&&\left | 6k+4 \right |=20\\\\&& 6k+4=\mp20\\\\&& k=\left\{\begin{matrix} -4\\\frac{8}{3} \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: mathon hjælppp vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.