Kemi

KEMI

30. oktober 2022 af sose3214 - Niveau: C-niveau

 afstem syre-basereaktioner og skriv navnet på syren og basen (reaktanterne) nedenunder?

NH3+H2O→

HCl+H2O→

NH3+HCl→

C6H8O7+OH- →

??


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2022 af mathon

                    \small \begin{array}{lllllll} NH_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;N{H_4}^+\,_{\textit{(aq)}}\;+\;OH^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2022 af mathon

                    \small \small \begin{array}{lllllll} HCl\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;Cl^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_3O^+\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2022 af mathon

                    \small \small \begin{array}{lllllll} NH_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;HCl\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;N{H_4}^+\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cl^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2022 af mathon

                    \small \small \small \begin{array}{lllllll} \underset{\textup{citronsyre}}{\underbrace{H_3C_6H_5O_7}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;C_6H_5{O_7}^{3-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}


Skriv et svar til: KEMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.