Kemi

beregning af ligevægtssytemer

02. november 2022 af isakkq9 - Niveau: B-niveau

En sød sjæl, som kan hjælpe mig med at løse denne opgave :)

Opgave 1
Løs opgave 2.8 side 70. Ligevægten H2 (g) + I2 (g) D 2 HI (g) undersøges ved at anbringe 1,00 mol dihydrogen og 1,20 mol diiod i en tom beholder, hvis rumfang er 5,00 L. Beholderen termostateres ved 500 K. Når der er indtrådt ligevægt i systemet, måles koncentrationen af hydrogeniodid til 0,364 M. Beregn ligevægtskonstanten K.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2022 af Heptan

H2 (g) + I2 (g) D 2 HI (g

før 0,20 M  0,24 M    0 M

efter   (0,20-0,364/2) M  (0,24-0,364/2) M   0,364 M

K = produkter/reaktanter = 0,364 M/( (0,20-0,364/2) M * (0,24-0,364/2) M) = ...


Skriv et svar til: beregning af ligevægtssytemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.