Fysik

Bevis at E foton=(h∙c)/λ kan skrives som Efoton=(1240nm∙eV)/λ ????

02. november 2022 af beeboo - Niveau: B-niveau

Hvordan bør denne opgave besvares? Er det noget jeg reelt skal kunne til eksamenen? Jeg har vedhæftet et billede af opgaven.

Vedhæftet fil: wtffffff.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2022 af MentorMath

Hej,

Til mundtlig fysik B, så vidt jeg ved, hvis altså det er ens alle steder, så er det ønskeligt at eleven kan udlede et bevis til eksamenen, men at det ikke er et krav. Ligeledes er det der hvor jeg tog fysik B også muligt, at få en topkarakter uden at have en udledning med i præsentationen:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2022 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2022 af peter lind

hc og 1240nm*ev er jo begge konstanter, så du skal bare bevise at de to er ens ved at bruge omregning af enhederne


Svar #4
02. november 2022 af beeboo

Tak!!


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. november 2022 af mathon

       \small \begin{array}{lllllll} h=&6.626076\cdot 10^{-34}\;\mathrm{J\cdot s}=\left (6.626076\cdot 10^{-34}\;\mathrm{J\cdot s} \right )\cdot \left ( \frac{1}{1.6021773\cdot 10^{-19}}\;\mathrm{\frac{eV}{J}} \right )=\\\\& 4.13567\cdot 10^{-15}\;\mathrm{eV\cdot s}\\\\ c=&2.99792458\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}}=2.99792458\cdot 10^{17}\;\mathrm{\frac{nm}{s}}\\\\\\ h\cdot c=&\left ( 4.13567\cdot 10^{-15}\;\mathrm{eV\cdot s} \right )\cdot \left (2.99792458\cdot 10^{17}\;\mathrm{\frac{nm}{s}} \right )=1239.84\;\mathrm{eV\cdot nm}\approx\\\\&1240\;\mathrm{eV\cdot nm} \end{array}


Skriv et svar til: Bevis at E foton=(h∙c)/λ kan skrives som Efoton=(1240nm∙eV)/λ ????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.