Fysik

Satellit - fart og omløbstid

03. november 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej sp

Jeg har brug for hjælp til disse opgaver. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2022 af peter lind

a) Brug  accelerationen i en cirkelbane i dette tilfælde er tyngdeaccelerationen altså

v2/r = GM/r2

hvor r er radius i cirkelbevægelsen.

b) beregn den totale energi E = Epot + Ekin i den nye og den gamle bane


Svar #3
03. november 2022 af sabrina132

#2

Ved b) er det ikke kun den potentielle energi?


Svar #4
03. november 2022 af sabrina132

Kan det her passe? Se vedhæftet fil. Glemte lige at sætte en halv foran


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2022 af Soeffi

#0. 4.1 a) Formlen for satellitens fart er...

v=\sqrt{\frac{G\cdot m_j}{r_j+h}},\;hvor...
v er farten i m/s,
G er gravitationskonstanten,
mj er jordens masse i kg,
rj er jordens radius i m og
h er satellitens højde over jorden i m.
(Satellitens masse indgår ikke).

Formlen for omløbstiden er omkreds divideret med fart, dvs.:
T=2\cdot \pi \cdot (r_j+h)/v=2\cdot \pi \cdot \sqrt{\frac{(r_j+h)^3}{G\cdot m_j}}

4.1 b) Ændringen i potentiel energi er...

\Delta E_p=-G\cdot m_j\cdot m_s\cdot \left ( \frac{1}{r_j+h_2}-\frac{1}{r_j+h_1} \right ),\;hvor...
ms er satellitens masse i kg, mens
h1 og h2 er henholdsvis dens begyndelses- og sluthøjde over jorden i m.


Skriv et svar til: Satellit - fart og omløbstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.