Matematik

Stykkevist defineret funktion

10. november 2022 af Josefine000 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået til opgave at udfylde de tomme pladser i tabelen med udelukket brug af formelsamlingen. Jeg er helt lost og ved ikke engang hvor jeg skal starte. Har sat et billede ind af opgaven.

Mange tak på forhånd. 


Svar #1
10. november 2022 af Josefine000


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2022 af MentorMath

Hej. Idet x = -2 ligger i intervallet -4≤x≤1, så indsætter vi x = -2 i forskriften hvor x løber i intervallet [-4,1].

Dvs. 

f(x) = -(x-1)2 , -4≤x≤1

f(-2) = -(2-1)= -(4+1-2•2•1) = -1

______________________________________________________________________________________

x = 2 ligger intervallet 1<x≤5. 

f(x) = x-1 , 1<x≤5

f(2) = 2-1 = 1


Svar #3
10. november 2022 af Josefine000

Mange tak, forstår det nu:)


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. november 2022 af MentorMath

Selv tak:) 

Når vi skal finde f(x) = 0, sættes -(x-1)2 = 0 og x-1 = 0. På den måde findes f(x) = 0 for x løbende i hele intervallet fra [-4,5]. 

Dvs.

f(x) = 0 ⇔

-(x-1)2 = 0 eller x-1 = 0 ⇔

x = 1

Altså er der kun et sted hvor f(x) = 0, netop i x = 1.


Skriv et svar til: Stykkevist defineret funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.