Matematik

Koordinatsystem

12. november 2022 af Hove65 - Niveau: C-niveau

Jeg vil hør om der er en venlig sjæl som vil hjælpe mig med, hvordan man får ligningen her tegnet ind i en graf.

f(x)=530*(0,67x -0,61x) når 0 ≤ 10 hvor f(x) er medicinindholdet målt i pg/ml og x er antal timer efter indtagelsen.

Tegn grafen for medicinindholdet de første 10 timer efter indtagelsen

jeg vil lige sige, at x skal være lige som i anden ved 0,67 og 0,61, men kun ikke finde ud af det ^{}


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2022 af Anders521

#0 Hvilket CAS-værktøj bruger du?


Svar #2
12. november 2022 af Hove65

Det har vi slet ikke haft og kun Dm og vm , og vil du guide mig, hvordan jeg gør? matematiklæreren siger vi skal lave det i wordmat.Jeg er helt stået af


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2022 af Anders521

#2 Med CAS-værktøj menes der et matematik-program. I dit tilfælde er det Wordmat, hvilket jeg ikke kender til. Men måske kan YT-videoen være hjælpsom.


Svar #4
12. november 2022 af Hove65

Hun siger den eller Geogebra


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2022 af Anders521

#4 Med Online-versionen af GeoGebra kan du få grafen som vist i det vedhæftede billede... med den forskel at 0 < x < 10, da x ikke kan være mindre end nul.

Vedhæftet fil:Graph.png

Svar #6
12. november 2022 af Hove65

Du skal have mange tak for hjælpen og kan se det nu

                                     venlig hilsen

                                      Karin


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2022 af ringstedLC

#0

f(x)=530*(0,67x -0,61x) når 0 ≤ 10 hvor f(x) er medicinindholdet målt i pg/ml og x er antal timer efter indtagelsen.

Tegn grafen for medicinindholdet de første 10 timer efter indtagelsen

jeg vil lige sige, at x skal være lige som i anden ved 0,67 og 0,61, men kun ikke finde ud af det ^{}

Kan skrives som: 0,67^x-0,61^x

eller som: 0,67- 0,61x. Her bruges "x2-knappen" i værktøjslinjen.

eller ved brug af "fx-knappen", hvor der så skrives: 0,67^x-0,61^x i editoren.


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. november 2022 af ringstedLC

Grafen for de første 10 timer:

\begin{align*} f(x) &= 530\cdot \bigl(0.67^x\!-0.61^x\bigr)\;,\;0<x\;{\color{Red} \leq }\;10 \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. november 2022 af AMelev

I Wordmat:
1: Definer (:=) funktionen i et ligningsfelt  f(x)?530*(0,67^x -0,61^x)
2: Bliv i feltet og åben Wordmat.
    Vælg Graftegning > Vis Graf > GnuPlot
    Sæt xmin til 0 og xmax til 10 > Opdater > Indsæt graf.

</o:p>


Skriv et svar til: Koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.