Matematik

Reducer

25. november 2022 af Quarr - Niveau: C-niveau

Hej hvordan reducerer jeg følgende udtryk?

(p-2q)^2+4pq-(p-q)(p+q)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2022 af Soeffi

#0...Gør følgende:

Gang parenteser ud:

\mathbf{(p-2q)^2+4pq-(p-q)(p+q)}=p^2-2 p(2q)+(2q)^2+4pq-(p^2-q^2)=

p^2-4pq+4q^2+4pq-p^2+q^2=...

Saml led med ens produkter af ubekendte:

(p^2-p^2)+(-4pq+4pq)+(q^2+4q^2)=...

Læg sammen inden for hver parentes:

(0)+(0)+(q^2+4q^2)=\mathbf{5q^2}


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.