Matematik

Hvilket udtryk har den største værdi, hvis a = 5 og b 10

01. december 2022 af Matej05 - Niveau: 8. klasse
Hvilket udtryk har den største værdi, hvis a = 5 og b = 10?
2a + 3b
3a + 2b
a + 4b
4a + b
Hvordan regner med det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2022 af Christianfslag

Mellem tallene og bogstaverne er et skjulet 'gange'. Du skal altså sætte et gange-tegn mellem tal og bostaver, og så bagefter erstatte alle a'erne med 5 og alle b'erne med 10.

Husk altid at gange før du plusser!


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2022 af SuneChr

Vi behøver ikke at indsætte a og b med henholdsvis 5 og 10.
Erstat b med 2a:
2a + 6a
3a + 4a
a + 8a
4a + 2a
Det fremhævede må da være størst.
Det vil gælde for alle positive a, såfremt b er dobbelt så stort som a.


Svar #3
01. december 2022 af Matej05

1000 tak for din besked

Skriv et svar til: Hvilket udtryk har den største værdi, hvis a = 5 og b 10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.