Matematik

Find højde og radius af cylinder.

07. december 2022 af ellewoods - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg har en opgave hvor jeg har 2 L væske.

Jeg skal finde ud af, hvor stor en cylinder skal være ud fra volumen (rumfanget). Så dvs. at jeg nok skal finde højden og radiussen ud fra de 2 Liter.

Jeg ville sætte stor pris på en forklaring, og ikke facit. På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2022 af peter lind

Rumfanget er 2πr*h, så der må være en yderligere begrænsning muligvis at overfladen skal være så lille som mulig


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2022 af JimmyMcGill

Så idéen er du skal kunne danne en cylinder, således du kan fylde 2L væske i? 

Volumen af en cylinder er:

V_{\text{cylinder}}=h\cdot \pi\cdot r^2

Vælg f.eks. r=7\text{cm}, så kan du selv finde den respektive højde h. NB: 2\text{L}=2000\text{cm}^3.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2022 af ringstedLC

Vi har tidligere hjulpet dig med cylinderen i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2033714


Skriv et svar til: Find højde og radius af cylinder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.