Matematik

find parablens toppunkt

13. december 2022 af KingOfPurpur - Niveau: A-niveau

jeg har en parabel med 2 tangenter på. den første tangen AB har et stignings tal på 1, den har tangent punkt i 3,3 på parablen. Så har jeg en anden tangent, CD, så er et tangent punkt med x værdien 6 og y er ukendt, den har et stignings tal på -0.5

Vedhæftet fil: ting.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2022 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2022 af peter lind

Kald parablen for f(x) = ax2 + bx +c

Du har

f(3) = 3

f'(3) = 1

f(6) = tan(153,43º)

Differentier f(x) og sæt de givne oplysninger ind i f(x) og f'(x). Det giver 3 ligninger med 3 ubekendte, som du må læse


Skriv et svar til: find parablens toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.