Matematik

f(x)=10

21. december 2022 af kathrineia - Niveau: C-niveau
jeg skal finde f(x)=10 vha. beregning fra funktionen f(x)=2x^2+4x-6

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2022 af mathon

                  \small \begin{array}{llllll}& f(x)=2x^2+4x-6=10\\\\& 2x^2+4x-16=0\\\\& x^2+2x-8=0\\\\ \textup{...} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2022 af MentorMath

Hej,

Når du skal finde f(x) = 10 så betyder det, at 2x2 + 4x - 6 = 10. 

Herefter kan vi trække 10 fra på begge sider af lighedstegnet, så højresiden af ligningen er lig med nul. Hernæst divideres ligningen igennem med 2. 

Tilsidst løses andengradsligningen:)

Dvs.

f(x) = 10 ⇔

2x+ 4x - 6 = 10 ⇔

2x2 + 4x - 16 = 0 ⇔

x2 + 2x - 8 = 0 ⇔, D = b2 - 4·a·c = 22 - 4·1·(-8) = 4 + 32 = 36 

x = (- 2 + √36)/2 eller x = (- 2 - √36)/2 ⇔

x = 2 eller x = - 4


Skriv et svar til: f(x)=10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.