Matematik

Hf mat C 2020

22. december 2022 af fortabt8klasse - Niveau: C-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til opgave 6b

Opgave 6

James indsætter 18000 kr. på en konto til en fast årlig rente på 1,2 %.

a) Hvor stort et beløb står der på kontoen efter 7 år? Ilse investerer 18000 kr. i aktier.

Efter 7 år er værdien af hendes investering steget til 26000 kr.

b) Bestem den årlige procentvise vækst af hendes investering.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. december 2022 af Christianfslag

Af renteformlen har vi at

K_n=K_0\cdot (1+r)^n

Hvor K_n er kapitalen efter n terminer, K_0 er start kapitalet, r er renten i decimaltal og n er antallet af terminer.

a) Indsæt nu dine værdier i formlen.

b) Indsæt værdierne og isoler for r.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. december 2022 af Amatøren

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2022 af peter lind

Brug formlen K = K0(1+r)n hvor K er indestående kapital efter n år, K0 er indskud, r er rentefoden


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. december 2022 af mathon

                         \small \begin{array}{lllllll} K_7=K_0\cdot (1+r)^7\\\\ (1+r)^7=\frac{K_7}{K_0}\\\\ 1+r=\sqrt[7]{\frac{K_7}{K_0}}\\\\ r=\sqrt[7]{\frac{K_7}{K_0}}-1\\\\\\ r=\sqrt[7]{\frac{26000}{18000}}-1=1.05394-1=0.05394=5.394\% \end{array}


Skriv et svar til: Hf mat C 2020

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.