Matematik

integral

01. januar 2023 af fiemn88 - Niveau: A-niveau

hej. 

jeg skal bestemme arealet uden hjælpemidler. 

f(x)=2/x+2x-4 

grænserne må være 1 og 5. 

funktionen integreret må være F(x)= 2*ln(x)+x^2-4x

Dermed må F(5)-F(1)= 

(2*ln(5)+5^2-4*5)-(2*ln(1)+1^2-4*5) hvordan bestemmer arealet uden hjælpemidler, når F indeholder Ln(x)

Vedhæftet fil: spørgsmål til opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2023 af peter lind

Du kan bare skrive ln(5)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2023 af Eksperimentalfysikeren

Du har en fejl i sidste parentes.

Der er 6 led i dit udtryk. De fire kan du umiddelbart regne ud. Et femte burde være simpelt. Der er så kun ln(5) tilbage. Det er helt korrekt at skrive det som ln(5) i resultatet, med mindre der er bedt om en afrundet værdi. I så fald skal du slå logaritmen op i en tabel eller på en lommeregner.


Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.