Fysik

Sammenhængen mellem strømstyrke og spændingsfald

08. januar 2023 af kejs - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave: Spørgsmålet lyder således:

Strømstyrken i en leder afhænger af spændingen som vist i diagrammet. Bestem lederens resistens.

Diagrammet kan ses ved vedhæftet fil.


Svar #1
08. januar 2023 af kejs

.


Svar #2
08. januar 2023 af kejs

Her er diagrammet

Vedhæftet fil:Doc1.docx

Svar #3
08. januar 2023 af kejs

Her er i pdf version.

Vedhæftet fil:Doc2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2023 af Eksperimentalfysikeren

Liniens hældning er lederens ledningsevne, der er den reciprokke værdi af resistansen.

Du skal altså finde liniens hældnigskoefficient og tage den reciprokke værdi.


Svar #6
08. januar 2023 af kejs

Okay, men hvordan finder jeg linjens hældningskoefficient?

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2023 af Eksperimentalfysikeren

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

Du bør vælge x'erne så langt fra hinanden som muligt. det giver mindst aflæsningsfejl.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2023 af mathon

                         \small \begin{array}{llllll} I=G\cdot U\\\\ 0.4\;\mathrm{A}=G\cdot \left ( 25\;\mathrm{V} \right )\\\\ G=\frac{1}{R}=0.016\;\mathrm{\Omega^{-1}}\\\\ R=\frac{1}{G}=\frac{1}{0.016\;\mathrm{\Omega^{-1}}}=62.5\;\mathrm{\Omega} \end{array}


Skriv et svar til: Sammenhængen mellem strømstyrke og spændingsfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.