Matematik

Vektorer

16. januar 2023 af Duken - Niveau: C-niveau

Hej, jeg ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave? Forstår ikke helt om t skal forståes som om den skal ganges med henholdsvis 2 og 5?

Opgave 2 - VEKTORER (uden hjælpemidler)

I et koordinatsystem er to vektorer a= (1:2t) og b= (5t-1,3)

a) Bestem skalarproduktet af de to vektorer a og b når t er lig 1


b) Bestem tallet t, så skalarproduktet er lig 0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2023 af ringstedLC

\begin{align*} 2t &= 2\cdot t\quad,\;5t=5\cdot t \end{align*}

Vi har "aftalt", at ingen regneart betyder gange.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2023 af StoreNord

Eller, sagt på en anden måde: "Gangetegn behøver man ikke at skrive."


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&& \begin{bmatrix} 1\\2 \end{bmatrix}\cdot \begin{bmatrix} 4\\3 \end{bmatrix}=1\cdot 4+2\cdot 3=4+6=10\\\\\\ \textbf{b )}\\&& \begin{bmatrix} 1\\2t \end{bmatrix}\cdot \begin{bmatrix} 5t-1\\3 \end{bmatrix}=0\\\\&& 1\cdot \left ( 5t-1 \right )+2t\cdot 3=0\\\\&& 5t-1+6t=0\\\\&& 11t=1\\\\&& t=\frac{1}{11} \end{array}


Svar #4
18. januar 2023 af Duken

Okay, super

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.