Matematik

Annuitetslån

19. januar 2023 af AugustWilliam - Niveau: B-niveau

En bestemt forretning tilbyder et lån på 2000kr på de følgende vilkår: Hvis lånet tages den 1. august, kan man vente med første ydelse til 1. december. Herefter afdrages lånet med 130kr om måneden, så der i alt betales 18 ydelser. Gør rede for, at forretningens månedlige rente under disse betingelser kan bestemmes ud fra ligningen: (Ligningen er sendt om vedhæft

 c) Vis at forretningens rente da ligger på mellem 1,2% og 1,3%

Vedhæftet fil: Formel.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2023 af mathon

                        \small \begin{array}{llllll} \textup{solve}\left ( 130=2000\cdot (1+r)^3\cdot \frac{r}{1-(1+r)^{-18}},r \right ) \end{array}


Svar #2
19. januar 2023 af AugustWilliam

Er det svaret til det første eller andet spørgsmål? 

a) Gør rede for, at forretningens månedlige rente under disse betingelser kan bestemmes ud fra ligningen: (Ligningen er sendt om vedhæft

eller c

c: 

 c) Vis at forretningens rente da ligger på mellem 1,2% og 1,3%


Skriv et svar til: Annuitetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.