Matematik

hvordan finder jeg a og c i andengradspolynomi?

23. januar 2023 af susanneandersen1234 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal aflevere opgaven i dag og vil gerne have hjælp til at bestemme a og c i en andengradpolynomi

Af følgende oplysninger har jeg

f(x)=ax^2+2x+c

Y=3x-4 (tangentens ligning)

P=(2,(f(2))

Hvordan finder jeg a og c?

Hilsen

Susanne

Vedhæftet fil: opgave 8.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2023 af SuneChr

Vi ved, at
f (2) = 4a + c + 4
f '(2) = 4a + 2 = 3                      (*)
Tangentligning i (2 , f (2)) :
y - (4a + c + 4) = 3·(x - 2)  ⇒
y = 3x + (4a + c - 2)           ⇒
(4a + c - 2) = - 4                       (**)
Løs ligningssystemet   (*)  (**)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2023 af Soeffi

#0. Indsætter opgave.

Du ved at y(2) = f(2) og y'(2) = f'(2) ⇒

3·2 - 4 = a··22 + 2·2 + c ∧ 3 = 2·a·2 + 2 ⇔

-2 = a·4 + c ∧ 1 = 4·a ⇔

-2 - (1/4)·4 = c ∧ a = 1/4 ⇔

 a = 1/4 ∧ c = -3  


Skriv et svar til: hvordan finder jeg a og c i andengradspolynomi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.