Matematik

reducer (a+b)^2 -a^2 -ab

23. januar 2023 af nina5348 - Niveau: B-niveau

hej alle

jeg er lidt forvirret over om jeg gør det her rigtigt, kan nogen hjælpe mig :))

jeg kan godt huske at i det første led (a+b)^2, skal jeg bruge sætningen: (a+b)^2 = a^2 +b^2 +2ab. men er meget i tvivl om hvordan jeg regner resten af udtrykket ud, håber i kan hjælpe.

kh Nina


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2023 af Mahmoud1112

Brug (a+b)^2 = a^2 + 2ab + b^2 til at gange udtrykket

(a+b)^2 - a^2 - ab 

Fjern de modsatte tal. Saml de led, der er af samme type.

a^2 + 2ab`+ b^2 - a^2 - ab

SVAR:  = ab + b^2


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2023 af ringstedLC

Husk at:

\begin{align*} ab &= 1ab\Rightarrow 2ab-ab=... \end{align*}


Svar #3
23. januar 2023 af nina5348

tusind tak, har fundet udaf hvad jeg skulle :))


Skriv et svar til: reducer (a+b)^2 -a^2 -ab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.