Matematik

finasiel regning

25. januar kl. 16:54 af markschmidt392 - Niveau: 10. klasse

hej

De sidste penge må JD låne af banken. Han låner 50000, som han vil tilbagebetale over 5 år. Banken siger han kan låne til 4% p.a. JD vil gerne have en halvårlig betaling.

d) Beregn renten og derefter ydelsen pr halve år.

hvordan vil regneudtrykket se ud? Hvordan skal jeg regne den ud når det er en halvårlig betaling? Når renten er på 4% pr. år og skal finde renten for 5 år skal jeg så gange 4% med 5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar kl. 16:57 af StoreNord

Se denne film:
https://www.google.com/search?q=+lav+en+annuitetstabel&ei=9E7RY4vsO9SawPAPwdOlsAY&ved=0ahUKEwiLtqbYiOP8AhVUDRAIHcFpCWYQ4dUDCA8&uact=5&oq=+lav+en+annuitetstabel&gs_lcp=Cgxnd3Mtd2l6LXNlcnAQAzIHCAAQHhCiBDIFCAAQogQyBQgAEKIEMgUIABCiBDoKCAAQRxDWBBCwAzoGCAAQHhATOggIABAeEAoQEzoKCAAQHhANEAoQEzoICAAQHhANEBM6CAghEKABEMMEOgoIIRCgARDDBBAKSgQIQRgASgQIRhgAULgYWMc0YNQ7aAFwAXgAgAGQAYgBwAWSAQM1LjOYAQCgAQHIAQjAAQE&sclient=gws-wiz-serp#fpstate=ive&vld=cid:b0c42da9,vid:xcCZg3DNcHs


Svar #2
25. januar kl. 17:01 af markschmidt392

Giver ikke menning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar kl. 17:03 af peter lind

Nej.

Den halvårlige rente er (1+rårlig)½

se https://da.wikipedia.org/wiki/Annuitet


Svar #4
25. januar kl. 17:41 af markschmidt392

De sidste penge må JD låne af banken. Han låner 50000, som han vil tilbagebetale over 5 år. Banken siger han kan låne til 4% p.a. JD vil gerne have en halvårlig betaling.

d) Beregn renten og derefter ydelsen pr halve år.

Hvordan skal man så regne det ud?

Er det sådan: 50000·0,04/(1-(1+0,04)^(-10) )=6164,547?

Eller: 50000·0,2/(1-(1+0,2)^(-10) )=11926,1378441


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar kl. 17:48 af peter lind

Nej. Beregn først den halvårlig rente. Formlen for den er angivet i #3 .Derefter skal du bruge den formel, der står i henvisningen.

Du kan også se eksempler på udregninger på http://www.mathhx.dk/bog1/finansiel-regning/annuitetslaan/ 


Svar #6
25. januar kl. 19:10 af markschmidt392

(1+0,04)^0,5=2%

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar kl. 20:16 af peter lind

nej. Der er flere fejl. Du skal udregne (1+r)½-1 Du skal også bruge din lommeregner


Skriv et svar til: finasiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.