Matematik

engergi indhold varedeklaration

26. januar kl. 13:13 af shain - Niveau: 9. klasse
Hvor meget energi indeholder 300 g kartoffelmos?

Skal man tage udgangspunkt pr. 100 gram?
3*242? 726 KJ

eller 483kj/ 200*300= 724 KJ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar kl. 20:32 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. januar kl. 20:32 af ringstedLC

Du kan benytte begge metoder, da:

\begin{align*} 300\,\textup{g}\cdot \frac{242\,\textup{{\color{Red} kJ}}}{100\,\textup{g}} &\approx 300\,\textup{g}\cdot \frac{483\,\textup{kJ}}{200\,\textup{g}} \\ 726\,\textup{kJ} &\approx 724{\color{Red} .5}\,\textup{kJ}\approx 72{\color{Red} 5}\,\textup{kJ} \end{align*}

Energi-oplysningen skal jo være (nogenlunde) den samme.


Svar #3
26. januar kl. 21:36 af shain

mange tak

Skriv et svar til: engergi indhold varedeklaration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.