Matematik

Grænseværdi

29. januar kl. 18:52 af Lalode - Niveau: B-niveau

Bestem tallet k såleds at funktionen f bliver kontinuert.

f(x)={k*x^2  for x<0
{-x^3+2-k  for x>=0

Hvordan finder jeg k?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar kl. 19:26 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= \left\{\begin{matrix}k\,x^2 &,\;x<0\\-x^3+2-k &,\;x\geq 0\end{matrix}\right. \\ \textup{Kontinuitet}\Rightarrow f(0) &= k\cdot 0^2=-0^3+2-k\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar kl. 19:30 af peter lind

Den bliver kontinuert blot k er et tal hvor f(x) <0 og henholdsvis f(x) >=0

Jeg må desværre tage forbehold for at jeg har forstået det rigtigt. Den første har jeg læst som f(x) = k*x2 , f(x)<0


Svar #3
29. januar kl. 22:51 af Lalode

Tak for hjælpen:)

Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.