Matematik

Hjælp sos - På figuren ses grafen for en funktion f løs ligningen f'(x)=0

29. januar kl. 20:04 af Amalieeriksenn - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke denne opgave. Jeg har vedhæftet den

På figuren ses grafen for en funktion f

Løs ligningen f'(x)=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar kl. 20:20 af StoreNord

Grafens hældning, som kaldes f'(x), er 0 to steder. Hvad er x-værdien de to steder.

Der er ikke noget at regne. Du skal bare aflæse de to x-værdier.


Svar #2
29. januar kl. 20:45 af Amalieeriksenn

Også selvom der står "løs ligningen"?


Svar #3
29. januar kl. 20:45 af Amalieeriksenn

#1

Grafens hældning, som kaldes f'(x), er 0 to steder. Hvad er x-værdien de to steder.

Der er ikke noget at regne. Du skal bare aflæse de to x-værdier.

Også selvom der står "løs ligningen"?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar kl. 21:40 af StoreNord

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar kl. 02:59 af SuneChr


# 2
Der burde i opgaveteksten have stået
     Løs ligningen f '(x) = 0  ved grafisk aflæsning.
En grafisk aflæsning vil ikke kunne give en eksakt løsning, selv om kurven er tegnet nok så tynd,
og nettet i koordinatsystemet er nok så tyndt.
Lad os sige at vi f.eks. havde aflæst x = 1,414 på en meget findelt skala, da måtte vi ikke hævde,
at x sikkert ville være lig med \sqrt{2}  .
I den stillede opgave er x sikkert noget i retning af 0 og 2 , men nærmere kan vi ikke komme det.


Skriv et svar til: Hjælp sos - På figuren ses grafen for en funktion f løs ligningen f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.