Matematik

Bestem definitionsmængden for f(x,y)

31. januar kl. 10:08 af Silvia77 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp med den her opgave (jeg må bruge geogebra til den):
"En funktion er givet ved f\left(x, y \right) = \frac{x^{4} + 2 \; y^{2}}{2 \; x^{2} + y^{2}}

a) Bestem definitionsmængden for f(x, y)
hint: Hullerne i definitionsmængden opstår, når nævneren giver nul."

Men jeg ved ikke hvad skal jeg gøre... altså, den eneste måde jeg kan se at {2 \; x^{2} + y^{2}} giver 0 er hvis både x og y = 0, men hvordan bruger jeg den for at besteme definitionssmængde?
På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar kl. 10:23 af mathon

                   \small \small Df=\mathbb{R}^2\backslash \left (0,0 \right )


Svar #2
31. januar kl. 10:35 af Silvia77

ooook... på den måde... Dm er alle reele tal på nær 0 (både til x og y) fordi, ja, man kan ikke dividere med 0, vel? 
Mange tak, mathon :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar kl. 00:49 af SuneChr

# 1
R2 er en mængde og (0 , 0) er et element.
Df = R2 \ {(0 , 0)}


Skriv et svar til: Bestem definitionsmængden for f(x,y)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.