Matematik

Matematik. Rente (afdragsfrihed)

05. februar 2023 af Nicholas22 - Niveau: C-niveau

Hovedstol ??0 = 100.000 kr (det, du låner) Løbetid ?? = 10 år Rente ?? = 3% p. a. Kvartårlig ydelse ?? = 4.500 kr 

OPGAVE 1 (AFDRAGSFRIHED) Du får lov af banken til at låne beløbet afdragsfrit i 3 år. Dvs. Afdrag = 0. Opret i et Excel ark disse 6 kolonner med overskrifterne Periode, Saldo, Ydelse, Renter, Afdrag, Ny saldo, så saldoen er restgælden periode for periode. Du skal (uden at bruge finansformlerne) indsætte din egen beregning af renten kvartal for kvartal. Kopiér din egen formel ned. Husk at Ydelse = Renter + Afdrag og er samme beløb i hver periode.  

a) Beregn renten pr. termin.

b) Hvor stort et beløb betaler du i renter hvert kvartal i perioden?

c) Hvor meget koster lånet dig i de 3 år?

d) Hvad er saldoen på dit lån nu?


Skriv et svar til: Matematik. Rente (afdragsfrihed)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.