Matematik

Hvad er sandhedsværdien af ligningen 3 x + 2 = 14 , når x = 3

07. februar kl. 20:45 af xenlol - Niveau: 10. klasse

Hvad er sandhedsværdien af ligningen 3x+2=14, når x=3


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar kl. 21:20 af peter lind

hvad er 3*3+2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar kl. 21:22 af ringstedLC

Selve ligningen (med x) er et åbent udsagn. Når x erstattes med en værdi fx x = 3, fås et udsagn, der enten er falsk el. sandt. Det afgøres ved at se om de to sider af ligningen giver det samme.

Alternativ: Løs ligningen. Hvis løsningen = 3 er ligningen sand for x = 3. Alle andre løsninger gør den falsk.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar kl. 23:33 af SuneChr

# 0
Det er vigtigt at bemærke, at udsagnet
    p (x) ⇒ q (x)
ikke siger noget om, hvorvidt p (x) er sand for noget x.
Udsagnet siger, at  h v i s  p (x) er sand  s å  er q (x) det også.


Skriv et svar til: Hvad er sandhedsværdien af ligningen 3 x + 2 = 14 , når x = 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.