Matematik

Dfferentialkvotient

08. februar kl. 19:11 af Anonym706 - Niveau: B-niveau

Jeg har gennemgået emnet før, men kan ikke huske hvordan man regner det ud. Når jeg prøver at finde hjælp online står det beskrevet meget kompliceret.

Jeg skal finde den afmærkede funktion af f(x) =√(5x+3)

Er det nogle der kan forklare hvordan denne løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar kl. 19:25 af mathon

                    \small \begin{array}{lllllll} f(x)=\sqrt{5x+3}\qquad x\geq -\frac{3}{5}\\\\ f{\, }'(x)=\frac{1}{2\sqrt{5x+3}}\cdot 5=\frac{5}{2\sqrt{5x+3}}\qquad x>-\frac{3}{5} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar kl. 19:30 af peter lind

Der gælder at f(g(x))' = f'(g(x))*g'(x)


Svar #3
08. februar kl. 19:32 af Anonym706

Hvilke regneregler er der gjort brug af her?


Svar #4
08. februar kl. 19:33 af Anonym706

Nåh, tak. Det gir' mening nu.


Skriv et svar til: Dfferentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.