Fysik

Hjælp til fysik, tak !

04. marts kl. 10:40 af Picapoca - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har brug for hjælp til en fysik spørgsmål : Hvordan udregener man watt i et kredsløb.

Tak for hjælpen !


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts kl. 11:39 af ringstedLC

Watt er enheden for elektrisk effekt P:

\begin{align*} P &= U\cdot I \\P &= \frac{E}{t} \end{align*}

hvor E er energi, t er tid, I er strøm og U er spændingsforskel.

Så det kommer, - som det ofte gør, an på, hvad du kender.

Du nævner et kredsløb; det kunne være et batteri og en pære (modstand), hvor batteriets polspænding og strømmen i kredsen er kendte.

NB. Skriv sigende titler!


Skriv et svar til: Hjælp til fysik, tak !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.