Matematik

Hvad hedder 'tangent corner body' på dansk???

16. marts kl. 15:57 af HeGu23 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der nogen, der ved hvad man kalder 'tangent corner body' på dansk? Se figur og formel i den vedhæftede fil.

Altså, så vidt jeg forstår: Den tredimensionelle form, der skabes af to tangenter på en cylinder, der sammen danner et retviklet hjørne uden for cylinderen. Dette skulle være formlen til at udregne det:

r^{2}\left ( tan\frac{\alpha}{2}-\frac{\alpha \cdot \pi }{400} \right )\cdot H

På forhånd mange tak for hjælpen!

Vedhæftet fil: Tangent corner.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts kl. 22:49 af StoreNord

Først mine egne ideer:
    Om ikke andet kunne man jo kalde det for et tag (eller håndtag).                    :-)
    Man kunne også kalde det et "cylinder-hjørne".

Så en google translate:
    https://www.google.com/search?channel=fs&client=ubuntu&q=tangent+corner+body+dansk

tangent hjørnekrop           eller måske       tangent-hjørne krop


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts kl. 23:59 af SuneChr

Jeg kender ikke til, om der er et anerkendt navn, men
        Legeme, begrænset af to skærende tangentplaner til cirkulær cylinder
skulle i hvert fald dække.
Skal du i øvrigt vise, om/at den nævnte formel er rumfanget af legemet?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts kl. 01:19 af StoreNord

Et kvart hypocykloidisk prisme?
http://hansbuchwald.dk/matematik/hypocykloide.html

Vedhæftet fil:Hypocycloide.png

Svar #4
17. marts kl. 07:25 af HeGu23

#2
Jeg kender ikke til, om der er et anerkendt navn, men
        Legeme, begrænset af to skærende tangentplaner til cirkulær cylinder
skulle i hvert fald dække.
Skal du i øvrigt vise, om/at den nævnte formel er rumfanget af legemet?


Nej, det skulle være den rigtige formel, jeg har angivet. Jeg kan lidt tyde på svarene,at det ikke er en særlig gængs term,så den måske ikke har et fast navn. Den kunne ikke hedde noget med 'tangentiel..'?

I al fald mange tak for jeres svar.

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts kl. 14:21 af StoreNord

Tangentielt "(hus)-tag".              :-)


Skriv et svar til: Hvad hedder 'tangent corner body' på dansk???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.