Matematik

Lineære differentialligninger af 1. orden

20. marts 2023 af ChristinaEUX - Niveau: A-niveau

Et andengradspolynomium  p(x) = ax2 +bx +c  er løsning til differentialligningen.

dy/dx + x*y=2x3

Bestem koefficienterne  [a] ,  [b]  og  [c] .

En hjælpende hånd ville være rart? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2023 af peter lind

Beregn  p'(x) + x*p(x) = 2x3 og tilpas a, b og c så det altid er sandt


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2023 af AMelev

To polynomier er ens netop når koeffincierne parvis stemmer overens.


Svar #3
21. marts 2023 af ChristinaEUX

Okay, mange tak for hjælpen begge to


Skriv et svar til: Lineære differentialligninger af 1. orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.