Matematik

Bestem procentændringen r svarende til følgende fremskrivningsfaktorer

25. marts kl. 16:23 af 23årgammeltmenneske - Niveau: C-niveau

Øvelse 2.1.2 

Bestem procentændringen r svarende til følgende fremskrivningsfaktorer

a. 1,027

b. 0,93

c. 2,1

d. 0,392

Jeg har svært ved c'eren. Jeg ved heller ikke om jeg har lavet de andre rigtige - her er mine svar:

a.

\\ 1,027=1+r \\ 1,027-1=r \\ 0,027 = r \\ r= 2,7%

b.

\\ 0,93=1+r \\ 0,93-1=r \\ -0,07 = r \\ r= -7%

c. Her forstår jeg det ikke helt. Der står 2, så jeg ved ikke om det betyder, at man har taget startkapitalen 2 gange (dvs. 200%) og fremskrevet den med vækstraten 10%?? 

d.

\\ 0,392=1+r \\ 0,392-1=r \\ -0,608 = r \\ r= -60,8%


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts kl. 16:45 af ringstedLC

c) Det gør det:

\begin{align*} r &= F-1 \\ r_\% &= (F-1)\cdot 100\% \\ r_\% &= (2.1-1)\cdot 100\%=...\% \end{align*}

men det er bare en meget høj rente...


Svar #2
25. marts kl. 16:53 af 23årgammeltmenneske

#1 super, tak!! 


Skriv et svar til: Bestem procentændringen r svarende til følgende fremskrivningsfaktorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.