Matematik

find b og c

25. marts kl. 20:49 af anonym973c - Niveau: B-niveau

Et andengradspolynomium f er bestemt ved
f(x)=5x^2+bx+c
hvor b og c er tal.
Det oplyses, at f har rødderne 3 og 7.
Bestem tallene b og c.

hjælp til denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts kl. 20:53 af SuneChr

Omskriv f (x) til
f (x) = 5(x - 3)(x - 7)
gang udtrykket, reducér og ordn 2.grds. udtrykket. b og c vil da åbenbare sig.


Svar #2
25. marts kl. 21:05 af anonym973c

Hvordan reducere jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts kl. 23:25 af SuneChr

5(x2 - 7x - 3x + 21) = 5(x2 - 10x + 21) = 5x2 - 50x + 105 = 5x2 + bx + c
Nu skulle b og c kunne aflæses.


Skriv et svar til: find b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.