Matematik

vindmølle

27. marts 2023 af tlilhgcn13116 - Niveau: A-niveau

Er der nogen som kan hjælpe med opgave b, c og d?

Vedhæftet fil: 6.png

Svar #1
27. marts 2023 af tlilhgcn13116

??


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2023 af StoreNord

b)   


Svar #3
27. marts 2023 af tlilhgcn13116

#2

b)    https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-eksponentiel

hvorfor nogle punkter skal jeg bruge som x og y?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2023 af StoreNord

Svar #2 var om eksponentiel funktioner. Derfor slettede jeg den igen. Du har jo en potens-funktion.

Hvordan lavede du a)?

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-potens


Svar #5
27. marts 2023 af tlilhgcn13116

hvad skal jeg så bruge?


Svar #7
27. marts 2023 af tlilhgcn13116

#6

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-potens

Måske

Ved du så hvordan jeg kan løse opgave c?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2023 af StoreNord

p(r) = b*ra

Lille vindmølle:                ln(225) =ln(b)+a*ln(13,5)
Lidt større vindmølle:      tilsvarende

Brug "Lige store koefficienters metode".


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. marts 2023 af StoreNord

Du kan vist også bare bruge "Lige store koefficienters metode"
på       225 = b*13,5a
 og      300 = b*16,5a

Måske en dårlig idé.       :-)


Svar #10
27. marts 2023 af tlilhgcn13116

#9

Du kan vist også bare bruge "Lige store koefficienters metode"
på       225 = b*13,5a
 og      300 = b*16,5a

Måske en dårlig idé.       :-)

Har du en ide over hvordan man kan løse opgave b og c (har vedhæftet en fil)

Vedhæftet fil:k.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. marts 2023 af StoreNord

p(r) = b*ra

Lille vindmølle:               225 = b*13,5a
Lidt større vindmølle:     300 = b*16,5a

Lille vindmølle:                ln(225) = ln(b) + r*ln(13,5)
Lidt større vindmølle:      ln(300) = ln(b) + r*ln(16,5)

Brug "Lige store koefficienters metode". Det vil sige:     Træk ligningerne fra hinanden for at finde r.
Find derefter b ved at indsætte den fundne r i den ene ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. marts 2023 af StoreNord

Jeg kommer lige i tanker om, at man jo også kan dividere ligningerne med hinanden!


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. marts 2023 af StoreNord

p(r) = b*ra

Lille vindmølle:               225 = b*13,5a
Lidt større vindmølle:     300 = b*16,5a

Lille vindmølle:                ln(225) = ln(b) + a*ln(13,5)
Lidt større vindmølle:      ln(300) = ln(b) + a*ln(16,5)

Brug "Lige store koefficienters metode". Det vil sige:     Træk ligningerne fra hinanden for at finde a.
Find derefter b ved at indsætte den fundne a i den ene ligning.
Bemærk de gule rettelser!


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. marts 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. marts 2023 af ringstedLC

b) Lav potens-regression data fra den medleverede fil.

c) Løs ligningen:

\begin{align*} p(r)=12000 &= (...)\Rightarrow r=... \end{align*}

d) Afgør om:

\begin{align*} p(2\,r) &= 4\cdot p(r) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. marts 2023 af StoreNord

#14
Jeg har ikke set andre data end Figur 4; derfor benyttede jeg den som data, idet jeg gik ud fra, at a og b var ens for alle 4 møller.
Jeg ved jo ikke, hvad der står i filen Vindmoeller.


Skriv et svar til: vindmølle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.